Landgoed Schagerwaard

Paardenfokkerij & zorgboederij

 

Fysiotherapie Hoep Zuid

Fysiotherapie Hoep Zuid biedt nu ook behandelingen voor allerlei verschillende klachten aan op Landgoed Schagerwaard in Dirkshorn. Tevens kunnen mensen die op de dagbesteding komen ook gebruik van maken van de expertise van de fysiotherapie.
 

Teambuilding

Schagerwaard organiseert samen met een sportinstructeur en fysiotherapeut van Fysiotherapie Hoep Zuid op aanvraag teamuitjes/management cursussen. Deze dagen bestaan uit cursussen paardencoaching (of cursus met eigen invulling) en sportieve teambuilding activiteiten.
 

Landgoed Schagerwaard

Landgoed Schagerwaard is een zorgboerderij voor dagbesteding van oudere mensen en mensen met een beperking. Schagerwaard biedt 6 dagen in de week dagopvang met allerlei verschillende activiteiten. Sommige van deze activiteiten zullen met paarden te maken hebben, Schagerwaard is namelijk ook een manege en biedt naast zorg ook pensionstalling en rijlessen voor paarden. 
Landgoed Schagerwaard bestaat uit 11 hectare land, waarvan 9 hectare land- en tuinbouwgrond en 2 hectare grasland waar de dagbesteding diverse activiteiten organiseert. Het management van het gehele complex ligt bij de familie Wegman.
 

Bent u mantelzorger?

Voor een gesubsidieerde dagopvang bij LandGoed Schagerwaard heeft u een zorgindicatie of WMO indicatie nodig. Met een PGB of wanneer u zelf de kosten draagt, kunt u ook bij ons terecht. Heeft u geen indicatie? Dan kunt u deze aanvragen bij uw gemeente. Heeft u hulp nodig bij het aanvragen van deze indicatie, dan helpen wij u daar graag mee.

 

Voor meer informatie verwijzen wij u naar de website van de Schagerwaard: www.landgoedschagerwaard.nl