Sportfysiotherapie

 

Onze sportfysiotherapeut en specialist op het gebied van sport- en bewegingsanalyses helpt u op het moment dat uw blessure u belemmert in uw sportactiviteiten. Denk hierbij aan het scheuren van uw voorste kruisband, een enkelverzwikking of een tenniselleboog. De sportfysiotherapeut helpt u bij alle sport gerelateerde klachten waar de algemene fysiotherapeut te kort schiet. De sportfysiotherapeut heeft een brede kijk op verschillende sporten en de daarbij veel voorkomende sportblessures.

Maikel Koopman is universitair master sportfysiotherapeut (Master of Science) en helpt u tijdens uw revalidatie na een blessure of operatie zodat u terug kan keren naar het sportveld zodat u weer op uw oude sportniveau terugkeert. Maikel heeft in 2010 de opleiding CIOS (sport- en bewegingscoördinator) afgerond en is zich daarna gaan specialiseren als Bachelor fysiotherapeut, waarvoor hij in 2014 zijn diploma behaalde. Naast zijn werk als algemeen fysiotherapeut bij Hoep Zuid heeft hij zich bekwaam gemaakt in het organiseren en geven van bootcamp- en personal training. Door zijn afgeronde opleiding tot Master Sportfysiotherapie aan de SOMT te Amersfoort is hij op de hoogte van de laatste wetenschappelijk inzichten, heeft hij diepgaande kennis van anatomie, kinematica, pathologie, trainingsleer en fysiologische herstelprocessen en de gevolgen daarvan op keuzes die gemaakt worden in uw sportrevalidatie.

Sportfysiotherapie Hoep Zuid zal in Schagen zowel in de ruime oefenzaal van Fysiotherapie Hoep Zuid als buiten op het veld (veldtraining) plaatsvinden. Samen besluiten jullie waar u het best kunt revalideren.

Maikel is aangesloten bij het Sport Netwerk van Beweegzorg Noord West (BNW) vanuit het Noord West Ziekenhuis in Alkmaar en Den Helder. Dit is een samenwerkingsverband van sportartsen, orthopeden en sportfysiotherapeuten waarbij innovatie, samenwerking en de beste zorg voor u (als patiënt) centraal staat.

Heeft u bijvoorbeeld last van een voetbal knie (meniscus klachten), hardlopers knie (runners knee), springers knie (jumpers knee), achillespees/liesklachten (peesontsteking/tendinopathie) of wilt u een analyse en/of advies m.b.t. uw looptechniek? De sportfysiotherapeut denkt net even wat verder met u mee op het gebied van “return to sport”.