Ontwikkelingsgerichte zorg voor prematuur geboren kinderen

 

Wanneer een kindje te vroeg geboren wordt, kom je als ouder ineens in een totaal andere wereld terecht dan de roze wolk waar je misschien op gehoopt had toen je nog zwanger was. De ziekenhuisperiode vraagt enorm veel van zowel ouders als kind. En ook eenmaal thuis gaan de dingen soms niet als vanzelf. Het ToP-programma biedt hulp met ontwikkelingsgerichte zorg voor het prematuur geboren kindje en de ouders.

 

Behandeling aan huis

ToP staat voor Transmurale Ontwikkelingsondersteuning voor Prematuur geboren kinderen en hun ouders. In praktijk betekent het dat onze speciaal hiervoor opgeleide kinderfysiotherapeut, Siska Sneekes, samen met de ouders kijkt naar het gedrag van het kindje in de thuissituatie met als doel de kleine op een actieve en ontspannen manier deel te laten nemen aan de dingen die op dat moment belangrijk voor hem of haar zijn.

 

Samen staat voorop

Baby's, op tijd of vroeg geboren, kunnen namelijk vanaf het allereerste begin door hun gedrag al laten weten waar ze zich prettig bij voelen en hoe ze het liefst gesteund en getroost wilat voorop. In het eerste levensjaar leggen we  hiermee de basis voor later.len worden. Samen plezier beleven met je kindje bij alle kleine en grote stappen die het maakt in zijn of haar ontwikkeling sta

 

Praktische informatie

Het ToP programma bestaat uit ongeveer 12 huisbezoeken in het eerste jaar na ontslag uit het ziekenhuis en is bedoeld voor kinderen geboren jonger dan 32 weken zwangerschap of met een geboortegewicht minder dan 1500 gram. Het ToP-programma is per 1 januari 2014 opgenomen in het basispakket van alle zorgverzekeraars. De behandeling wordt volledig vergoed door alle zorgverzekeraars.

 

Klik voor meer informatie over het ToP programma op onderstaand logo.

TOP